Серед запрошених гостей голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, міський голова Рівного Володимир Хомко, місцеві керівники церков і конфесій області, голови і представники усіх сфер життя Рівненщини, а також ветерани АТО, члени сімей героїв Небесної сотні та загиблих на Донбасі українських захисників.

Розпочався духовний захід із спільного вітання митрополита Сарненського і Поліського УПЦ (МП) Анатолія, архієпископа Рівненського і Острозький УПЦ КП Іларіона, єпископа Рівненського і Волинського УАПЦ Гавриїла. Після чого учасники духовного заходу спільно виголосили молитву «Отче наш», а хор духовенства Рівненської єпархії «Анафора» проспівав молитву за Україну «Боже, Великий єдиний!».

«Молитовний сніданок є свідченням того, що ми покликані звертатися до Бога за мир, спокій та державу. Присутність трьох владик найбільших православних конфесій в Україні є доказом того, що ми сьогодні не тільки говоримо про єдність, але і робимо одну спільну справу. Сьогодні ми хочемо найбільше говорити про те, що нам болить – про єдину церкву», – зазначив архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

Торік започаткував проведення масштабних Молитовних сніданків області голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Він розповідає, що цей формат має надзвичайне значення, адже проходить напередодні великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника Вітчизни.

«Ми запозичили гарну міжнаціональну ідею Молитовних сніданків і вже вдруге проводимо цей захід, запрошуючи людей на спільну молитву. Об’єднуємось у важкі для України часи заради спільної мети, щоб вона пройшла всі випробування з гідністю і честю. Єдність і молитва – найважливіше сьогодні для українців», – звернувся до присутніх Олексій Муляренко.

Молитовний сніданок гармонійно доповнили музичними творами у виконанні Наталії Боярської та хору «Золотий колос» з Волинської області.

Слід додати, що нещодавно була відновлена робота Ради християнських церков області. Духовенство, керівництво області та усі бажаючі будуть зустрічатися на постійній основі першого вівторка щомісяця під час так званих «духовних ранків». Мета цих зустрічей – вивчення Біблії та спілкування на біблійні і актуальні у суспільстві теми.

Теги: