У Харкові в урочистих заходах з складання присяги на вірність українському народові взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, заступник голови Національної поліції України Олексій Руденко, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов, колишні ректори Харківського національного університету внутрішніх справ попередніх років Олександр Бандурка (1992–2003; 2010–2012 рр.) та Сергій Гусаров (2012–2015 рр.), начальник ГУ НП в Харківській області Олег Бех, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Андрій Ігнатьєв, голова Харківської обласної організації Союзу юристів України Володимир Кривобок, голова регіонального офісу Консультативної місії ЄС у м. Харків Вернер Педерсен, начальник державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» Олексій Середа, ректор Університету культури (на громадських засадах) ХНУВС директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко, інші почесні гості, науково-педагогічний склад університету, курсанти, вихованці ліцею «Правоохоронець», рідні та близькі першокурсників.

Відбулася церемонія складання присяги. Благословив курсантів на вірну службу та захист держави єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, окропивши їх освяченою водою.

Того ж дня відбулася зустріч єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана з 54 ОМБр сухопутних військ ЗСУ. Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України єпископ Митрофан привітав військових, подякувавши за службу. Владика помолився за Україну, її державність і військо та нагородив військовослужбовців церковними нагородами. Він поспілкувався з особовим складом підрозділів та капеланом, який здійснює пастирську опіку військовослужбовців.

Також у місті Херсоні відбулася посвята молодого поповнення Херсонської державної морської академії (ХДМА) та морського коледжу в  курсанти. Урочистість відвідав президент України Петро Порошенко, який підтримав вибір курсантів  і напутніми  словами привітав нове поповнення.

На заході лунали слова керуючого Херсонської єпархії УПЦ КП владики Климента до президента: «Дивлячись на ці хвилі Дніпра, я згадую березень 2014 року, коли вночі, під дулами автоматів, Ви стояли в Сімферопольському аеропорту. Ви були єдиним українським політиком, який наважився прибути в Крим. Тоді Ви нічого не могли зробити, бо були одні. Але з вами був Бог. І він благословив Вас  стати президентом України. Сьогодні, під час війни, Ви намагаєтесь об’єднати український народ навколо Єдиної  Помісної Української Православної церкви. Прийміть нашу подяку та щиру молитву. Ви не один. З Вами Бог і український народ. Хай Господь Благословить Ваші добрі справи».

По завершенню привітання до курсантів пролунала молитва з благословенням на добре навчання.

Теги: