Серед учасників з’їзду - капелани різних релігійних напрямків та деномінацій, головним чином католицького, протестантського та юдейського спрямування. У роботі засідання передбачені семінари, пленарні засідання, а також екскурсії для усіх учасників зібрання, буде заслухано доповіді та підбито підсумки.

У ці ж дні, 6 листопада, у Львові, у Національній академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного, у рамках релігієзнавчого гуртка відбулася зустріч курсантів із капеланом зі США полковником Робертом Гіксом.  Роберт Гікс зараз відвідує Україну як фахівець із питань травматичного стресу та релігійного екстремізму. Він тридцять два роки прослужив капеланом у військово-повітряному підрозділі армії США, працював з воїнами та їхніми родичами. Тепер він зустрічається з учасниками бойових дій на сході Україн, допомагає їм повернутися до нормального життя, без війни, яка залишилася в їхній свідомості та пам’яті. «Перше – слухати, друге – слухати, третє – слухати» – головні ціннісні настанови Роберта Гікса в роботі з військовими.

Також з 5 по 11 листопада у Марійському духовному центрі Зарваниці (Тернопільська обл.) проходить чергова реабілітація для військовослужбовців та їхніх родин. На духовний відпочинок (адаптацію) прибули сім’ї з різних областей України. Метою заходу є духовне та психологічне відновлення учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

Митрополит УПЦ КП перебуває на з’їзді Асоціації військових капеланів США, а митрополит УГКЦ зустрівся з бійцями АТО, які перебувають на реабілітації

Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) зустрівся з учасниками реабілітації, поспілкувався з кожним та уділив архієрейське благословення.

Під час адаптаційного курсу з чоловіками працює військовий капелан УГКЦ о. Микола Квич, з дружинами – системно-сімейний психотерапевт. Окрім роботи в групах для військових організують майстер-класи, арт-терапії та активний відпочинок. Для дітей аніматори проводять розважальну програму.



Теги: