Під час зустрічі йшлося про перспективи проведення соціальних проектів та про нагальні потреби населення. Присутні висловили одностайне бажання продовжувати і далі надавати всебічну допомогу.

Більшість місій і гуманітарних організацій істотно скоротили або припинили свою діяльність на сході України.  Складне економічне становище, відсутність роботи і найелементарніших умов проживання роблять життя у цьому регіоні украй важким. Тому першочергово допомога призначається баптистами для найбільш постраждалих і депресивних районів.

На зустрічі особу увагу приділили реалізації планів із впровадження у цих районах малих і середніх підприємств при місцевих церквах. На думку благодійників це повинно допомогти у працевлаштуванні переселенців. А також зможе частково компенсувати витрати церков в їхньому служінні, особливо в проведенні євангелізаційних заходів, молодіжних та дитячих таборів тощо. Однак це питання вимагає опрацювання механізму роботи і вироблення певних рекомендацій. Було запропоновано провести навчальний семінар з організації бізнесу. За допомогою звернутися до Європейської баптистської федерації (ЄБФ).

У ході зустрічі було підкреслено, що серйозною проблемою залишається нестача кадрів. Бракує служителів для проведення богослужінь і душеопікунської роботи в селах, селищах і містечках, в яких багато зроблено в соціально-гуманітарному служінні. Мешканці цих населених пунктів прагнуть зустрічей і збираються за кожної нагоди, коли сюди приїжджають служителі. Тому наголошувалось на необхідність організації коротких місіонерських поїздок.

У рамках перебування на сході представники відділу гуманітарних проектів Союзу ЄХБ відвідали церкви «сірої зони», мали зустрічі з мешканцями цих населених пунктів. Церква в Мар’їнці розташована на відстані досяжності пострілу зі снайперської гвинтівки. Не дивлячись на це, на богослужінні було багато людей. Вони прийшли послухати Слово Боже і отримати якусь підтримку.

Теги: