У рамках школи капелани пройшли  навчання за такими напрямками як військове, поліцейське, муніципальне, госпітальне, пенітенціарне, спортивне і морське капеланство.

Зокрема  протягом шести днів вони встигли пройти експрес-курси: введення в капеланство, Біблійне богослов’я, поліцейське, цивільне, пенітенціарний, військове, госпітальне капеланство, духовно-релігійне життя солдата на передовій, навички виживання у зоні бойових дій, перша психологічна допомога, духовно-просвітницька робота з сім’ями військовослужбовців, перша медична допомога. А також тактична медицина в зоні бойових дій, перспективи та напрямки капеланській діяльності в Україні. Після закінчення Школи були видані сертифікати та посвідчення Капелана-волонтера.

Подібний курс проходить в Кам’янському вдруге. У лютому 2018 року курси капеланів також закінчили 40 осіб.

Під час церемонії президент Асоціації професійних капеланів України, полковник запасу Валерій Труфанов сказав: «З того часу, як було проведено перший семінар капеланів у місті Кам’янському, у лютому цього року, ми побачили яскраво виражений рух служіння за напрямками, які на даний момент вже сформувалися. Найактуальніший сьогодні напрямок капеланства – військовий. І про нього треба говорити не лише в контексті Сходу або армія. Ми говоримо про сім’ї, про дітей, підготовку і військово-патріотичну роботі, служіння у військкоматах. Другий напрямок – пенітенціарний. Ті, хто займається з людьми в тюрмах, позбавленими волі, а також із персоналом. Госпітальне капеланство – все, що болить. Болить, болить душа, болить психіка, все, що пов’язано із ранами, посттравматичний синдром, сімейні конфлікти. Ми хочемо у цьому напрямку готувати капеланів, щоб вони працювали в різних сферах суспільного життя».

«Капелани, капеланство – це люди, які готові робити в суспільстві будь-яку соціальну роботу», – додав керівник відокремленого підрозділу Кам’янського капеланства від Асоціації професійних капеланів України Віктор Талдаю.

Теги: