Зокрема, кардинал Пітер Тарксон, який прибув в Україну https://www.religion.in.ua/news/vazhlivo/41719-kardinal-piter-tarkson-pidibye-v-ukrayini-pidsumki-proektu-na-16-miljoniv-papa-dlya-ukrayini.html для підбиття підсумків проекту на 16 мільйонів євро "Папа для України", сказав на благодійному обіді, що хоче за допомогою пісні висловити любов папи Римського Франциска і до всіх присутніх.

Благодійний обід до Всесвітнього дня бідних також профінансував папа Франциск через акцію “Папа для України”.

На святкування у монастир сестер Місіонерок любові зібрались більше 170 людей, для яких вулиця стала домом. Також для всіх присутніх виступив хор київського прокафедрального костелу святого Олександра  “Інспіратум” з камерною програмою.

Після спільного обіду кожен отримав в подарунок теплі речі, набір для особистої гігієни та солодощі. Після того на всіх чекав показ фільму “Хатина”, знятий за бестселером Уільяма Пола Янга.

«Коли святішого отця Франциска обрали на Папу, перше що він зробив – організував обід для бездомних. Зараз на території Ватикану теж є місце для тих, хто немає де жити, і вони там можуть переночувати. Там так само є туалети, де можна прийняти душ, навіть є перукарня, де можна собі зголити бороду чи підстригтися. Так само і тут, ви маєте можливість бути підтриманими і отримати допомогу», – сказав кардинал до присутніх в домі сестер місіонерок.

Кардинал Пітер Тарксон заспівав на благодійному обіді для безхатченків Києва

«Я хотів би дуже подякувати сестрам і брату Себастьяну (керівник програми “Кухня для бездомних” Caritas-Spes Україна - ред.), ім’я якого вже чув тут кілька разів, а також всім хто співпрацює і ділиться своєю любов’ю з потребуючими. Тут присутні сестри з різних частин світу і з Індії і з Естонії, але перед обличчям Бога, ми є всі братами і сестрами, незалежно хто якої національності. Ми є перед Богом братами і сестрами і ми повинні допомагати один одному взаємно», - підсумував кардинал Тарксон.

Окрім підсекретаря монсеньйора Сеґундо Техадо Муньоза, кардинала Тарксона супроводжували апостольський нунцій архієпископ Клаудіо Ґуджеротті; єпископи Католицької Церкви Ян Собіло (єпископ-помічник Харківсько-Запорізький) та Едуард Кава (єпископ-помічник Львівський), які очолювали два етапи акції «Папа для України»; Станіслав Широкорадюк (єпископ Харківсько-Запорізький), Леон Дубравський (єпископ Кам’янець-Подільський) та інші гості.

Теги: