У зустрічі також взяли участь заступник голови Управління з питань благодійницької діяльності і соціального служіння протоієрей Сергій Дмитрієв та гості з Польщі делегат єпископа Люблінського у справах потребуючих Римсько-Католицької Церкви у Польщі о. Мечислав Пузевич, представник Центру Волонтаріату в Любліні Юстина Орловська та представник волонтерської організації "Солідарність Глобальна" (Global Solidarity Association) Кароліна Вихованяк.

Неурядова організація "Солідарність глобальна" звершує волонтерську діяльність у різних країнах світу, де є потреба у допомозі людям. Зокрема, організаця працювала в Кубі, Грузії, країнах Африки та в Індії, реалізовують благодійні проекти у різних країнах світу, зокрема і в Україні.

Патріарх Філарет привітав присутніх у Київській Патірархії та подякував послу за підтримку і за те, що Польща одна з перших країн, яка засудила агресію Росії в Азовському морі, а також закликала її поважати міжнародне право.

Сторони обговорили співпрацю Української Православної Церкви Київського Патріархату з волонтерськими неурядовими і релігійними організаціями Польщі у соціальному служінні. Зокрема, на сьогодні Управління з питань благодійницької діяльності і соціального служіння УПЦ КП активно співпрацює з деякими волонтерськими організаціями Польщі у справі розбудови соціального служіння та різноманітної підтримки дітей з прифронтового Донбасу та окупованого Криму.

"Ось ці наші теперішні стосунки, в тому числі активна співпраця у соціальному полі, це все скріплює наші добросусідські відносини між Україною і Польщею і нам треба триматись єдності" - сказав патріарх Філарет.

"Нам треба думати про наші спільні інтереси, про нашу безпеку, про те, щоб Україна була частиною Європейської спільноти" - відзначив посол.

Під час зустрічі сторони також обговорили актуальну релігійну ситуацію в Україні, стан та перспективи утворення в Україні єдиної помісної Православної Церкви, розвиток міжконфесійного діалогу в державі.

На завершення зустрічі патріарх Філарет благословив гостей на добрі справи і вручив їм пам'ятні подарунки.

Теги: