Владика виголосив молитву та благословив учасників з’їзду, після чого звернувся до присутніх зі словами подяки та вітання. Далі архієпископ нагородив низку волонтерів архієрейськими грамотами.

У цей день з’їзд відвідали і привітали міністр у справах ветеранів Ірина Фриз та народний депутат України Сергій Кудлаєнко.

На з’їзді були оголошені вітання від імені президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови Вінницької ОДА Валерія Коровія.

Після офіційної частини відбувся святковий концерт.

Напередодні у Луцьку, 30 листопада, до Всесвітнього дня боротьби із СНІДом, з благословення ректора Волинської православної богословської академії УПЦ КП протоієрея Володимира Вакіна завідувач кафедри Священного Писання і богослів'я протоієрей Миколай Цап’юк та студенти академії взяли участь у «Свічковій ході».

Учасники здійснили ходу від Луцького базового медичного коледжу вулицею Лесі Українки до Театрального майдану міста Луцька, щоб викласти стрічку із запалених лампадок. Головна ідея заходу – долаючи стигму заохотити до підтримки ВІЛ-позитивних людей.

До присутніх звернувся отець Миколай. «Церква завжди перебуває із людьми протягом історії, коли були важкі хвороби середньовічя, коли були великі епідемії. Церква молилася і підбадьорувала хворих, і силою віри, коли цілі міста, монастирі оминала хвороба, коли люди з вірою зверталися до Бога, і просили його небесного заступництва», - сказав він.

Теги: