Інтерес до ініціативи виявили не лише випадкові перехожі, а й нацгвардійці, що охороняли громадський порядок, а також аніматори, що працювали неподалік. Зокрема, на відео є фрагмент, де координатор акції Тарик Сархан пояснює правоохоронцям ставлення мусульман до Ісуса, якого в ісламі вважають пророком; на іншому відрізку відео він пояснює те саме аніматорові в костюмі Діда Мороза.

За словами Сархана, така акція відбувається не вперше, і вони й надалі проходитимуть щотижня в різних містах України.

— У нас в Україні наразі є непогані умови, ми цілком мирно співіснуємо, і це може тривати досить довго. Ми можемо й далі жити поряд, але мало що знати одне про одного. Та якщо ми справді хочемо розбудувати сильну країну з дружнім суспільством, де буде складно посіяти розбрат, ми мусимо краще знати та розуміти одне одного, краще розуміти, у чому ми відмінні, а що нас об’єднує.

Собі на допомогу Сархан як офіційний представник ініціативи «Милість для людства» в Україні покликав волонтерів з Ісламського культурного центру Києва, які також бесідували з охочими. Чимало людей захотіли дізнатися про іслам і мусульман із перших вуст, поставити питання, що давно непокоїли чи просто цікавили.

Теги: