Бажання охреститися виявили як самі діти Родікових, так і їх батько Володимир Володимирович Родіков. Разом зі своєю дружиною Діаною Анатоліївною вони проживали у Макіївці на Донеччині, але з початком бойових дій переселилися до с. Липовий Скиток на Київщині.

Загалом сім’я Родікових складається з 12 дітей – 5 рідних і 7 прийомних. Сьогодні 9 дітей прийняли святе таїнство хрещення. Батько дітей після хрещення у своїй розмові з митрополитом Епіфанієм розповів, що у родині немає поділу на своїх дітей і чужих, всі разом складають єдину і дружню сім’ю.

Хрещення стала можливим завдяки старанням директора Національного заповідника «Софія Київська» Нелі Куковальської, до якої звернувся по допомогу і за порадою батько дітей. Після зустрічі Нелі Куковальської з митрополитом Епіфанієм було вирішено, що таїнство звершить предстоятель ПЦУ.

Хресними батьками новоохрещених дітей стали люди, які займають різні посади. Серед них можна було побачити голову Васильківської районної ради Наталію Баласинович, голову Васильківської районної державної адміністрації Владислава Одинця, директорів шкіл, класних керівників дітей, працівників Служби у справах дітей, а також багатодітного батька, який у с. Личанка Києво-Святошинського району також зумів створити дитячий будинок сімейного типу, де зараз проживає 15 дітей. Цього дня хресним батьком для дітей став і настоятель Свято-Онуфріївської парафії с. Липовий Скиток прот. Сергій Стоянов.

Це перше таїнство хрещення і миропомазання для митрополита Епіфанія, яке він звершив після інтронізації в Софії Київській.

Цього ж дня, 8 лютого, в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулася зустріч з нагоди дня народження журналіста, художника, політв’язня Романа Сущенка, якому виповнилося 50 років. Це вже третій день народження, який Роман зустрічає у російській в’язниці.

Разом з митрополитом Епіфанієм участь у заході взяв ректор Київської православної богословської академії ПЦУ протоієрей Олександр Трофимлюк і настоятель трапезного храму Софії Київської протоієрей Петро Ландвитович. Також тут зібралися колеги, друзі та рідні Романа, які хотіли би привітати його особисто, якби це було можливо.

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній назвав Романа Сущенка справжнім героєм та повідомив, що Церква докладає, і докладатиме багато зусиль задля того, що він та інші політичні в’язні повернулися додому. “Ми робимо все залежне від нас, і найперше — молимося та віримо у те, що наша молитва є тією духовною підтримкою для Романа там”, – сказав митрополит. Предстоятель закликав усіх присутніх молитися за журналіста. Владика висловив надію, що наступний свій день народження Роман Сущенко зможе відзначити у Києві разом з родиною та друзями.

Сестра Романа Юлія Сущенко передала в дар митрополиту Епіфанію власноручно намальовану Романом Сущенком картину із зображенням Софійського собору.

Як наголосила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, українська влада не припиняє боротьбу за звільнення політичних в’язнів.

Міністр культури України Євген Нищук, державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко, донька Романа Сущенка Юлія також виступили зі словами підтримки українському політв’язню.

Цього дня в агентстві відкрили оновлену виставку малюнків Романа Сущенка «Мистецтво з-за грат». Митрополит Епіфаній, колеги та друзі Романа підписали вітальні листівки, які будуть передані йому згодом.

Нагадаємо, що Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Романа Сущенка, журналіста, кореспондента національного державного агентства "Укрінформ", до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Журналіста судили за статтею 276 Кримінального Кодексу Росії за шпигунство на користь України. Його етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Теги: