18 січня 2019 року в селі Повча Дубенського району на Рівненщині провели в останню путь воїна АТО. Чин відспівування з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, ієрарха УПЦ (МП), звершили настоятель місцевого храму священик Віктор Мілін та протоієрей Іван Савчук.

Олег Котюн, учасник антитерористичної операції, помер 17 січня 2019 року. В січні 2015-го чоловік був мобілізований до Збройних Сил України, де брав безпосередню участь у бойових діях.

23 січня 2019 року в селі Олександрівка Каланчацького району Херсонської області в останню путь провели україньского воїна, який загинув на сході України. Чин відспівування воїна ЗСУ Горієнка Віталія Олеговича звершив настоятель Михайлівського храму УПЦ (МП) смт. Каланчак протоієрей Михайло Куліна.

А 12-13 лютого 2019 року в столичному Покровському чоловічому монастирі (Голосієво) проходив навчальний семінар для військових священиків «Психологічна реабілітація учасників бойових дій, членів їх сімейних і родинних загиблих».

Всеукраїнський захід розпочався з богослужіння в академічному храмі Воскресіння Христового пам’яті ветеранів війни в Афганістані, яке очоловив голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Августин (Маркевич).

«Запрошені добрі спеціалісти. Поєднати науку медичну і психологічну з пастирським досвідом – це буде результативно», – зазначив митрополит Августин.

Голова Синодального військового відділу повідомив, що зустрічі військових священиків відбуваються не вперше і у різних частинах України. «Сьогодні це не просто збори військових священиків, це семінар, на якому наші отці, які опікуються військовими, правоохоронцями й іншими силовиками, будуть вивчати методи і способи духовно-пастирської роботи з тими людьми, які мають психологічні травми, так званий поствоєнний синдром», – зауважив владика.

Цього дня був нагороджений ветеранський актив. Нагороди, які благословив вручити митрополит Онуфрій, ветеранам передав митрополит Августин. «Сьогодні ми вже розпочали відзначати тридцяту річницю від дня виводу військ з Афганістану. Кульмінація буде 15 лютого, на свято Стрітення Господнього. Сьогодні на Літургії були присутні ветерани афганці, представники держави, вручені церковні нагороди», – сказав митрополит Августин.

Представники військового духовенства подарували храму Воскресіння Христового пам’яті ветеранів Афганістану ікону «Собор святих воїнів». Далі форум продовжив свою роботу у Голосієвському Покровському монастирі де було проведено спеціалізовані психологічні тренінги.

Теги: