Індуїзм і буддизм існують пліч-о-пліч в Непалі і певною мірою змішуються. Важливість обох у національному житті проявляється скрізь. Понад 2700 храмів і святинь були зараховані лише в долині. З-поміж іншого, це єдина країна, де індуїзм визнано державною релігією. У Непалі налічують 274 етнічних груп, до недосягнутих християнством відносять 266 груп, а це 97,1% населення.

У планах цієї короткострокової поїздки відвідати місцеві церкви і познайомитися з різними регіонами країни. Все це задля того, щоб мати змогу організувати там місіонерську точку і відправляти місіонерів на довгострокову місію і взяти участь у проповіді Слова Божого та благовісті.

Адміністратор комітету зовнішньої місії Роман Дячук розповідає: «Разом із колегою Володимиром Западнюком ми хотіли б відвідати дитячі притулки і місцеву школу. Провести зйомку програми «Світ для Христа». Долучитися до практичного служіння – максимально допомогти населенню у його потребах».

«Ця країна відкрита для проповіді Слова Божого, – зазначає Роман. – Проте нещодавно були прийняті закони, які обмежують проповідь Євангелія і діяльність місіонерів. Поки ці закони ще не діють, але загроза на майбутнє є. Непал належить до найбідніших країн, тому якщо місіонери всіляко допомагають нужденним, відкривають школи, звершують соціальну роботу, влада закриває очі на те, що разом із волонтерством проповідується біблійне вчення».

Теги: