Відкриття фестивалю ознаменується виконанням ораторії Ігоря Щербакова «Великого бажайте…» за участю Академічної хорової капели Українського радіо імені Платона Майбороди (художній керівник і головний диригент – заслужена артистка України Юлія Ткач) та Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії під орудою народного артиста України Володимира Шейка (м.Київ). Бас та читець – соліст Національної опери України Олександр Бойко.

У програмі – духовне слово владики Василя Семенюка, митрополита та архієпископа Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, Адміністратора Кам’нець-Подільської єпархії; перше виконання ораторії Ігоря Щербакова «Великого бажайте…»; ораторія для читця, баса, мішаного хору та симфонічного оркестру на  тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти. Автор ідеї та лібрето Михайло Перун.

“За своїм змістом – це філософська ораторія, яка представляє духовно-світоглядне бачення патріарха Йосифа: що означає сьогодні - іти за Христом, що означає - служіння в покликанні, що означає - страждати за Христа і з Христом. Усе те разом, що будує собор живих українських душ”, – зазначає о.Марко Ярослав Семеген, співорганізатор проекту, президент Релігійного товариства “Свята Софія” (Рим).

Цей захід присвячується 35-й річниці відходу у вічність патріарха Йосифа Сліпого та 50-річчю освячення прокатедрального cобору Святої Софії у Римі.

Концерт проводиться за підтримки Релігійного товариства "Свята Софія" (Рим), Кам'янець-Подільської єпархії  УГКЦ, Хмельницької міської ради, Фундації "Андрей" (Львів).

Теги: