Під час урочистостей в Житомирі протоієрей Валерій Корзун звернувся зі словами привітання до поліцейських, які склали присягу на вірність Україні, та відзначив важливість цього кроку в їхньому житті. Після чого священик окропив освяченою водою всіх присутніх.

Урочистості відбулися перед адміністративним приміщенням Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Поліцейські нового набору з понад десяти регіонів країни у присутності рідних, друзів, колег та громадськості присягнули вірно служити українському народові та сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

1 березня 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Бережанське благочиння ПЦУ в Тернопільській області. Архіпастир звершив чин освячення домового храму на честь великомученика Юрія Переможця на території військової частини в Бережанах.

Також архієрей освятив антимінси для храмів, парафії яких перейшли з УПЦ (Московського Патріархату) до ПЦУ.

На богослужінні у храмі разом з духовенством молилися командир військової частини полковник Руслан Ярошенко, військовослужбовці.

Звертаючись до присутніх зі словами повчання, владика Нестор наголосив на тому, що нині Церква і армія, кожна у своїй сфері, ведуть боротьбу проти ворогів України, дбають про те, щоб у державі запанував мир.

Теги: