«Я виступав у двох силових вправах. З Божою допомогою здійснив 59 підйомів двох гир вагою 32 кг (довгим циклом), потім — 168 ривків 28-кілограмової гирі. Було дуже важко, але дотерпів до кінця. Слава Богу за все», — розповів Микола Ткачук, студент заочного відділення Київської духовної академії УПЦ (МП), якого благословив на участь у міжнародних змаганнях в США глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій ще у 2017 році.

Також спортсмен вже традиційно зустрівся з легендарним бодібілдером та кіноактором Арнольдом Шварценеггером, під патронатом якого проходять змагання.

«Цього року знову випала нагода побачити легенду. Залізний Арні в чудовій формі. Передав вітання українцям», — написав у соцмережі facebook Миколай.

Студент академії УПЦ (МП) став чемпіоном світу з гирьового спорту, а настоятель Унівської лаври УГКЦ переміг на кубку світу з пауерліфтингу

Микола Ткачук – член національної збірної України з гирьового спорту, багаторазовий чемпіон світу та України. Цього року здобув дві золоті медалі серед професіоналів у ваговій категорії до 105кг: ривок гирі 28кг та вправа довгим циклом (вага гирі 32кг).

Крім того, троє представників Львівщини – Макарій Дутка, Роман Батрин і Владислав Ксенз – здобули «золото» на чемпіонаті світу з пауерліфтингу. Вони – підопічні тренера Павла Зінька. Міжнародні змагання нещодавно відбувалися в Києві під егідою GPF.

Серед чемпіонів – настоятель Свято-Успенської Унівської лаври УГКЦ ієромонах Макарій Дутка. У «залізному спорті» він вже близько семи років. За цей час здолав усі сходинки – від аматора до професіонала. Разом із іншими ченцями навіть облаштував невеликий спортзал у монастирі. Каже, помітив, що під час посту демонструє вищі результати. І додає: «Хочу також переконатися в цьому під час посту 2019 року, коли я не буду вживати зовсім м’ясних і молочних продуктів. Я вірю, що до Пасхи в мене ще будуть непогані результати».

На Кубку світу ієромонах зумів підняти у жимі лежачи сто сорок п’ять кілограмів. Це на десять кілограмів менше, ніж о. Макарій задумував. Однак така вага – його особистий рекорд і найкращий показник серед конкурентів. Наступна планка – звання міжнародного майстра спорту.

Отець Макарій зазначає: «Я думаю, що кожен чоловік, кожна жінка, які займаються спортом, відчували після тренувань, що з’являється дуже добрий настрій, такий тонус у житті. Ти добре почуваєшся, ти позитивно налаштований на життя. Менше поганих думок».

Тепер львів'яни готуватимуться до літнього сезону.

Теги: