Історик, викладач церковної історії у Київській православній богословській ПЦУ академії Преловська Ірина Миколаївна провела презентацію видань вибраних творів митрополита УАПЦ Василя Липківського (1864-1937рр.) в 6 томах.

У цих заходах взяв участь благочинний Липовецького благочиння ПЦУ протоієрей Петро Ковальчук, він звернувся до учасників урочистих читань із доповіддю про внесок Василя Липківського у духовно-освітній розвиток Липовецького краю.

А 19 березня на Закарпатті єпископ Віктор (Бедь), керуючий Карпатською єпархією Православної Церкви України, в молитовній кімнаті архієрейської резиденції в м. Ужгороді, відслужив вечірній молебень до "святителя, священномученика Василя Липківського (19.03.1864 – 27.11.1937), Митрополита Київського і всієї України, Першоієрарха Української Автокефальної Православної Церкви (1921 – 1927), мученицьки убитого (розстріляного) Московським комуністично-радянським окупаційним режимом", повідомляє сайт Карпатської єпархії.

У молитві владика Віктор просив молитовного заступництва митрополита перед Богом за мир і благополуччя в Україні, за національну і духовну єдність української нації, за перемогу українського війська над російським агресором.

Теги: