«Моє основне завдання – показати, як виник харизматичний рух, яка його основна ідея та мета, цінності, те, що нині говорить Папа про це, тобто все, що відбувається в Католицькій Церкві у сфері «нової євангелізації». Бо нова євангелізація – це одне з основних завдань харизматичного руху. І оскільки я мав можливість відвідувати різні теологічні конференції, то вирішив поділитися своїм досвідом», – розповів доповідач заходу Орест Григорчак, лідер львівської спільноти Віднови у Святому Дусі «Благословення» при парафії Святих Володимира і Ольги, голова Об’єднання католицьких спільнот.

Він згодом поділився враженнями щодо атмосфери заходу: «Питання від відвідувачів переважно стосувалися небезпек, які можуть бути в харизматичному русі, бо кожен священик хвилюється: а що ж буде далі?! І я намагався донести основну ідею, що якщо буде правильна формація і духовний провід, то це служитиме для добра парафії та допомоги для священиків. Тому основне завдання – правильна формація та духовний провід».

Перша зустріч курсу була присвячена темі «Святі отці Церкви та євангелізація», з якою ознайомив присутніх о. д-р Олег Кіндій, викладач Українського католицького університету (УКУ), член Ради з питань євангелізації при главі УГКЦ.

Наступна зустріч курсу відбудеться 19 квітня на тему «Методи нової євангелізації», доповідач – о. Теодор Пилявський, член Ради з питань євангелізації при главі УГКЦ, координатор Школи євангелізації св. Андрія.

Теги: