Головуючим звітної частини конференції був старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, який запросив до звіту обраного минулого року старшого пресвітера Полтавщини Михайла Романа.

«Протягом року мною було здійснено 66 виїздів у межах області, у тому чисті проведено шість конференцій, два рукопокладання, одинадцять зустрічей зі служителями у різних районах Полтавщини. Взяв участь у трьох молитовних сніданках в ОДА, зйомках двох телепередач на обласному телебаченні…» – звітував старший пресвітер.

Полтавська область нараховує 59 зареєстрованих церков та 1650 членів, 25 пасторів (з них 3 нерукопокладнех) та 46 диякони (нерукопокладених – 2), 2 євангелисти та десятки місіонерів.

Звітували і завідувачі відділів обласного об’єднання. Михайло Мокієнко зауважив, що основний напрямок роботи Полтавського об’єднання – це поширення Доброї новини серед людей.

Тисячі дітей області побували в літніх таборах, які проводять церкви. Протягом року були організовані десятки євангелізаційних та тематичних заходів, як для дітей, так і дорослих. Розповсюджується велика кількість християнської друкованої продукції. Фактично у кожному районі ведеться співпраця із Територіальними центрами соціального обслуговування. При церквах діють три реабілітаційних центри. Протягом року три вантажівки (фури) гуманітарної допомоги було розповсюджено серед населення.

Найбільш масштабним євангелізаційним  заходом в об’єднанні було свято для всієї сім’ї «Ніч у Віфлеємі», яке проводила полтавська церква «Хліб життя». «Протягом п᾽яти днів одинадцять тисяч людей відвідали свято, із них – більш як три тисячі дітей. Було роздано 6000 дитячих Біблій та більше 1000 Євангелій», – розповів пастор Сергій Мурза.

Про стратегічне бачення на 2019 рік розповідав старший пресвітер області Михайло Роман: «2019 рік є роком посту та молитви за єдність між служителями, членами церкви та церквами. Також це рік коли будемо продовжувати працювати над відкриттям нових церков у тих населених пунктах, де їх ще немає. І ключова наша молитва – за пробудження на Полтавщині».

Під час панельної дискусії обговорювалися актуальні питання пасторського служіння, інформації про стан церков у інших регіонах України, а також якою має бути правильна позиція служителя стосовно виборів президента України.

Заключне слово сказав Михайло Паночко: «Наша проповідь має бути христоцентричною, як і апостол Павло кожного разу в даному розділі акцентує на Ісусі Христі. Невимовне багатство ми маємо у Христі та нам потрібно повірити в це. Також потрібно усвідомити високий статус, яким наділив нас Господь це – дитя Боже. І необхідно взяти відповідальність за себе, свою сім’ю, церкву та державу».

Теги: