Діяльність ЛАДС спрямована на допомогу у вирішенні труднощів, які виникають перед фермерами у процесі створення кооперативів. Корисною інформацією щодо роботи кооперативів ділилися президент Львівської дорадчої служби Іван Паньків та працівники ЛАДС Михайло Вишньовський, Віталій Степанович, Микола Шпек.

Спікери розповіли членам кооперативу про плюси ведення спільної господарської діяльності, історію розвитку кооперативного руху в Україні, а також значення таких об’єднань за кордоном. Ознайомили із сучасними методами господарювання, дали практичні поради догляду за коровами, а також ділилися історіями успішних кооперативів у Львівській та Івано-Франківській областях.

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Андрей», створений при Марійському духовному центрі з благословення архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка, почав діяти у с. Вишнівчик в грудні 2018 року.

Засновники кооперативу керуються вченням митрополита Андрея Шептицького, який також дбав про надійне фінансове забезпечення українців. Вирішення проблеми низького рівня життя людей митрополит убачав у створенні кооперативів – об’єднання у спільноти для ведення господарської та іншої діяльності. Андрей Шептицький казав: «На кооперації в переважній частині спирається добробут народу. Через кооперацію, через організацію, через скупчування наших сил, через порядок і єдність ми вдесятеро множимо наші економічні сили, наш добуток».

У Львівській області Львівська аграрна дорадча служба реалізовувала проект “Підвищення конкурентноспроможності молочного сектору в Україні” за фінансової підтримки уряду Канади, наданої через Міністерство закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади (DFATD).

Теги: