Філарет високо оцінив діяльність працівників культури і зазначив: «Завдяки Київському Патріархату, який став великим, ми отримали Томос. Такій Церкві не соромно давати документ про автокефалію. Так ось в цьому процесі ви відіграли велику роль, бо підтримували Київський Патріархат в серці України – Києві. Столиця, завжди задає тон. Яка столиця, така і Україна. Яка Церква в столиці, така і по всій  Україні».

За заслуги перед Українською Церквою, значний внесок за активну участь в діалозі державно-церковних відносин, за зміцнення авторитету та розбудови помісної Церкви, Філарет нагородив директора Департаменту культури Діну Попову – орденом Святої великомучениці Варвари; головного спеціаліста відділу контрольно-аналітичного забезпечення, заступника голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Олега Мукана – орденом Святого Архістратига Михаїла; та ряд інших працівників патріаршими грамотами.

«Це символ подяки за вашу працю. Церква молиться, щоб Господь дав вам більше, вічне блаженне життя, бо це велика нагорода від Бога. Тому я вас поздоровляю, щоб ви і на далі ревно працювали на благо нашої Церкви в Києві  і нашої столиці», – сказав владика.

Від імені нагороджених зі словами подяки звернулась директор Департаменту культури Діна Попова, яка подарувала Філарету букет квітів.

«Ваша Святосте, ми хочемо подякувати вам, за вашу працю, за те, що благословляєте нас на правильний шлях. Бачачи ваше заступництво нам легко працювати, знаючи, що ви поруч», – зазначила вона.

У зустрічі також взяв участь настоятель трапезного храму Софії Київської о. Петро Ландвитович.

Теги: