Призовників строкової служби до лав Збройних сил України, зокрема, проводжали у м. Сватове Луганської області. Благословив на несення служби майбутніх захисників благочинний Сватівського округу архімандрит Захарій (Ганущак). Він підніс у дар новобранцям натільні хрестики та іконки.

У Кремінському районі вісьмох своїх земляків проводжали на строкову військову службу. Захід пройшов у райдержадміністрації за участю її голови, голови райради, воєнкома Рубіжансько-Кремінського комісаріату, громадськості та молоді. З напутнім словом і благословенням до призовників звернувся насельник Свято-Сергіївського чоловічого монастиря ієромонах Іоанн (Сердюк).

Крім того, 17 квітня 2019 року в храмі святих апостолів Петра і Павла с. Підцир’я Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії УПЦ (МП) настоятелем протоієреєм Сергієм Михалюком був звершений чин заупокійного відспівування жителя села учасника АТО Борислава Георгійовича Коляди.

Борислав Коляда двічі проходив військову службу в зоні бойових дій на сході України, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. Два роки тому відійшла у вічність його дружина. Односельчани підтримували спочилого в непростий час, коли вогнем пожежі була знищена його домівка. З допомогою небайдужих людей, серед котрих були парафіяни місцевого храму, був побудований новий будинок на місці згорілої оселі, але покійному не судилося довершити до новосілля розпочате будівництво. Настоятель та громада Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я висловили співчуття двом донькам та всім рідним і близьким спочилого.

Теги: