Учасників свята вітав голова обласного об’єднання церков ЄХБ Олександр Димов. Також у служінні взяв участь Даг Бьорлі (Doug Burleigh), один з організаторів руху національних і міжнародних молитовних сніданків у США. Розповідаючи про своє служіння, Бьорлі підкреслив, що центром будь-яких заходів має бути Ісус Христос, а не усталені організаційні структури. Христос – єдиний, хто може зцілити людське серце.

Зі словом привітання та настанови до присутніх звернувся пастор Ігор Бандура, заступник голови Всеукраїнського союзу церков ЄХБ: «Бог робить Свої справи могутньо, у славі та силі, однак без пафосу, властивого людям. Сонце, що затьмарилося, гробниці, що повідкривалися, і землетрус – це все великі діла Божі. Але багато хто це витлумачив перекручено. І віра в їхніх серцях не народилася. Проте особиста зустріч Ісуса з учнями змінила їх серця. Бог діє не про людське око. Найвеличніша подія в світі – воскресіння Ісуса Христа – було звершене для того, щоб кожен зміг зустрітися з Ним особисто».

По завершенню служіння до молитви закликав пастор Михайло Піштой. «Наші батьки мріяли вільно поклонятися Господу – і ми живемо в свободі. Ми мріяли проводити богослужіння в кращих місцях міста – і сьогодні ми тут, в одному з найкрасивіших будівель світу. Будемо звертатися до Господа і відкривати перед ним свої серця – і Він рясно нас благословить»,  – підбадьорив присутніх пастор.

Вели програму пастори Роман Калашніков і Данило Теренько. Урочисті християнські гімни виконав «Глорія-оркестр» під керуванням Артема Гузика. Також у програмі взяли участь Дарина Кочанжи, Наталія Балабан, Наталія Шемчишина та ансамбль «Віа Глорія» з Вінниці.

Після богослужіння учасники продовжили спілкування в неформальній обстановці. А по завершенню святкового дійства гості знайомилися з визначними пам’ятками Одеси.

Теги: