На початку турніру в санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія відбулася служба Божа, яку очолив отець Юзеф Кухарчик, делегат провінціала Краківської провінції Ордену Босих Кармелітів в Україні. З ним співслужили отець Вадим Здоров із Кам’янця-Подільського й отець Юстин Копитко з Житомира. На месі була мама отця Олега – Ніна Микитівна. До молитви долучились учасники змагань і бердичівські парафіяни. Після літургії всі побували на міському цвинтарі, біля гробниці босих карметілів, де похований отець Олег Кондратюк.

Цьогоріч матчі турніру відбувалися на майданчику зі штучним покриттям. У результаті жеребкування до групи «А» потрапили ХФК «Альфа», ФК «Кармель» і «Magnificat», а до групи «Б» – «Camino», «Давид» і «Catedra». За підсумками групового турніру до фіналу ввійшли «Давид» і «Magnificat», а в матчі за третє місце вибороли право зіграти ФК «Кармель» і «Catedra».

У грі за третє місце перемогу з рахунком 6-2 здобули господарі турніру, команда ФК «Кармель». А в найцікавішому вирішальному матчі турніру «Давид» із Маниківців із рахунком 5-4 переміг «Magnificat» із Мурафи, уперше здобувши Кубок пам’яті отця Олега Кондратюка.

Після фінальної гри відбулася церемонія нагородження. Команда-переможець отримала перехідний кубок, а команди, які посіли друге й третє місця – кубки й дипломи. Кожна команда також отримала солодкий подарунок. Були визначені найкращі воротар, захисник, нападник і гравець турніру. Найкращим воротарем став Олександр Оріховський («Magnificat», Мурафа), захисником – Дмитро Подгорчук (ФК «Кармель», Бердичів), нападником – отець Вадим Здоров («Сatedra», Кам’янець-Подільський), а гравцем турніру – Олексій Ковальчук («Давид», Маниківці). Участь у церемонії нагородження взяли мама отця Олега Кондратюка Ніна Микитівна, отець Юзеф Кухарчик OCD, організатори, представники міської влади й меценати турніру.

Опісля відбувся почастунок для команд-учасників. Наступний, VI Кубок пам’яті отця Олега Кондратюка з футзалу обов’язково відбудеться в Бердичеві наступного року.

Теги: