Учасники Форуму отримали загальну інформацію про стан сім’ї в Україні, а також ознайомилися з методами і стратегією вирішення проблем, пов’язаних з інституцією сім’ї. У центрі уваги такі теми: основи сім’ї, любов або закоханість, мистецтво спілкування, пізнання один одного, аспекти зрілості, життєві цінності, віра і прощення, відносини з оточенням.

Про захід розповів напередодні заступник голови Місії священик Іоанн Ружицький: “Всі ці люди прибули з благословення правлячих архієреїв і з їх же благословення буде проводитися ця робота – допомагати людям у себе на парафіях і в єпархіях, свідомо підходити до створення сім’єю, до побудови там міцних, надійних взаємовідносин. Крім того, освоївши цей курс, священики і миряни зможуть також консультувати кризові сім’ї, де намічаються розлади в житті, щоб якісно допомагати тим, хто звертається до Церкви з подібними проблемами".

Перші два дні навчання вів світський фахівець доктор філософії і автор багатьох методичних посібників і програм сімейної підготовки Адріан Буковинський. У третій день ознайомимося з досвідом священика, професора Київської духовної академії, доктора богослов’я протоієрея Олексія Добоша. Він допоміг систематизувати отриману інформацію та адаптувати її до реалій парафіяльного життя.

Крім навчання на форумі священиків і співробітників «сімейних» єпархіальних відділів, в Місії готують програму для вихованців та студентів духовних шкіл з поки ще робочою назвою «Етика і психологія сімейного життя». З наступного навчального року планують розпочати реалізацію цієї програми в київських духовних школах УПЦ (МП) – будуть готувати майбутніх священиків по цій темі.

Теги: