Насамперед митрополит сказав, що буде старатися заохочувати священників архиєпархії розвивати свої навички. «Я би хотів мати цілу програму розвитку духовного життя і підвищення кваліфікації священників зі стипендіями, з різними можливостями кудись поїхати, у якесь паломництво, щось побачити», – сказав владика Борис.

На переконання митрополита, сьогодні УГКЦ, як глобальна Церква, не може жити у своїх сховках. Їі члени мусять контактувати одні з одними. «Я б хотів, аби всі священники Філадельфійської архиєпархії мали дружні стосунки з парафіями інших єпархій», – додав він.

Владика висловив готовність допомогти священникам здійснити поїздки до парафій УГКЦ Казахстану, Донбасу чи будь-якої іншої території України, країн Європейського Союзу, щоб вони побачили життя греко-католиків у різних обставинах.

«До Харківського екзархату, до Луцька! І ми поїдемо. Поїдемо разом. Будемо рухатися. Бо ми маємо прекрасну Церкву, прекрасного Главу і прекрасний Синод», – відзначив митрополит Філадельфійський.

«Коли ми зустрічаємося з потребуючими людьми, наша віра росте. За таким принципом ми і будемо рости у вірі», – додав владика Борис.

«Це моя перша конкретна пропозиція і це є відповідь на план Церкви – план єдності, соборності, сопричастя. Це буде темою Синоду УГКЦ у вересні і темою нашого всецерковного Собору наступного року», – зазначив єпископ.

Також він висловив прохання, щоб кожен священник мав свого духівника, супровідника в духовному житті, який допомагатиме нести всі труднощі душпастирського служіння.

Теги: