Паломники взяли участь в архиєрейській літургії в соборі Зарваницької Матері Божої, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь Семенюк у співслужінні з адміністратором собору о. м. Дмитром Квичем, ректором ТВДС ім. патріарха Йосифа Сліпого о. Іваном Римарем та іншими священнослужителями.

Після літургії митрополит Василь звернувся до паломників: «Щиро вітаю вас із професійним святом, адже складаючи присягу, ви урочисто обіцяєте вірно служити народові України. Нехай Господь дає наснаги вам сумлінно виконувати свої обов'язки та з гідністю нести високе звання державного службовця».

На завершення митрополит подарував ікони Зарваницької Матері Божої Івану Крисаку, який виконує обов’язки голови Тернопільської ОДА, заступнику голови Тернопільської ОДА  Світлані Безпоповцевій, голові Теребовлянської РДА  Юрію Ништі, начальнику Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Івану Кузеві та організатору всіх професійних прощ до Зарваниці Ганні Зварич.

Традиційно відбулося освячення води і панахида за воїнами, які віддали життя за незалежність України. Також паломники спільно молилися в «Українському Єрусалимі» та відвідали Свято-Троїцький монастир Студійського уставу, першим ігуменом якого був блаженний священномученик Климентій Шептицький.

Слід зазначити, що 22-23 червня 2019 року відбулося також ХІ Паломництво працівників Державної кримінально-виконавчої служби і пробації до Перемишлян і Унева, присвячене пам'яті блаженного Омеляна Ковча, відомого як священник Майданека.

Теги: