"Кожен українець, відповідальний перед державою, у цей день має віддати свій голос згідно власного сумління для обрання достойних представників законодавчої влади України. Кожен християнин має також відповідальність перед Богом, а тому у цей недільний день особливо важливою є наша спільна молитва", - зазначається у пам'ятці.

Для того, щоби взяти участь у паломництві і виконати свій громадянський обов’язок, вірянам пропонують виконати декілька кроків: до 15 липня 2019 року прийти за своїм місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання до Державного реєстру виборів і написати заяву та обрати дільницю у місті Бердичеві, на якій вірянин хоче проголосувати 21 липня перед початком або після завершення урочистої літургії.

Пам'ятка нагадує, що катехизм Католицької Церкви закликає кожного з повагою ставитись до законної влади, а також бути активними учасниками суспільного життя задля загального добра: “Кожна людська спільнота потребує влади, аби існувати й розвиватися”, “Громадяни, наскільки це можливо, повинні брати активну участь у громадському житті”, “Необхідно, щоб усі, кожен на своєму місці, яке займає, і відповідно до тієї ролі, яку він виконує, брали участь у розвитку загального добра”.

"Нехай наша свідома християнська та громадянська позиція допоможе в Україні будувати справедливе суспільство", - йдеться у зверненні до вірян.

Теги: