«Метою діяльності комісії є допомога Главі УГКЦ у формуванні пропозицій щодо діяльності УГКЦ в сфері профілактики узалежнень, допомоги узалежненим і їх рідним протидіяти узалежненням, промоція культури спілкування, святкування і відпочинку та популяризація тверезого способу життя, створення та реалізація програм протидії узалежненням», – зазначено в Положенні.

Комісія створена на базі реорганізації підкомісії «За тверезість життя».

В Положенні вказані основні напрями роботи Комісії:

    -координація діяльності архиєпархіальних/єпархіальних/екзархальних комісій душпастирства тверезості;
    -заохочення, сприяння, підтримка та координація всіх ініціатив задля протидії узалежненням і промоції тверезості;
    -розвиток співпраці з відповідними органами інших Церков, релігійними та громадськими організаціями і з органами державної влади всіх рівнів щодо створення та реалізації програм, які стосуються сфери діяльності Комісії.
    -співпраця з інтернет-ресурсами УГКЦ для розробки інтернет-матеріалів для впровадження тверезого способу життя;
    -розробка програм, методичних і дидактичних матеріалів. Видавнича діяльність;
    -організація та проведення науково-практичних семінарів, нарад, тренінгів, конференцій.
    -координація та підтримка діяльності Загальноцерковного реабілітаційного центру «Назарет», Реабілітаційного центру «Преображення» та інших реабілітаційних центрів, спільнот, братств, організацій, які займаються протидією узалежненням і промоцією  тверезості та працюють у лоні КГВА УГКЦ;
    -ініціювання та сприяння створення руху тверезості, а також проведення місій тверезості тощо.

Голова комісії обійматиме свій пост три роки, – про це йдеться в Декреті іменування о. Ігоря Козанкевича головою комісії.

«У своєму служінні прохаю послуговуватися Положенням про Комісію душпастирства тверезості Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ… У Господа вимолюємо всіх потрібних Вам Божих ласк для належного виконання своїх обов’язків», – побажав голові комісії о. Ігорю Козанкевичу верховний архієпископ Святослав.

Теги: