Священник подякував Богу і усім людям, які об’єднались довкола милоседя і дали свій голос "за". Громада Львова протягом тривалого часу відстоювала, щоб Львівська обласна рада зняла з аукціону приміщення на вул. Короленка, 7, відтак, щоб воно було збережене для роботи з дітьми-сиротами, дітьми з малозабезпечених сімей, дітьми зі шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, сиротинців сімейного типу, будинків дитини.

Мерія кілька разів зверталася до обласної ради з проханням скасувати рішення щодо виставлення на аукціон будівлі колишньої Львівської середньої загальноосвітньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7, однак безрезультатно. 28 травня під час засідання сесії ЛОР було прийнято рішення, згідно з яким Львів перерахує області сорок млн грн субвенції за це приміщення. Однак 11 липня сесія міської ради Львова, після тривалих дискусій депутатів, не підтримала рішення про виділення з міського бюджету субвенції в розмірі сорок млн грн для обласної ради, яка натомість мала передати місту приміщення Центру опіки сиріт на вул. Короленка. 7. Мер зазначив, що не допустить, аби це приміщення знову виставили на аукціон. Тому вчора скликали ще одне засідання сесії Львівської міської ради.

«Ми провели робочу нараду і знайшли, як правильно прописати ухвалу: про прийняття у власність територіальної громади міста Львова приміщень на вул. Короленка, 7 з подальшою передачею Місії "Центр опіки сиріт". Також виконкому доручено створити комісію, а після реєстрації права власності за територіальною громадою, приміщення передати у власність Місії. Також виконком має створити комісію з питань передачі приміщень. Ці всі справи повинні робитися правильно. Це ухвала, яку погодили всі», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Теги: