Приміщення мечеті і подвір’я столичного Ісламського культурного центру (ІКЦ) у день Ід-аль-Адха (Курбан-байрам), великого мусульманського свята жертвопринесення, заповнили майже 5 тис вірян. Подальші заходи відбулися в парку імені Пушкіна, вони передбачали концерт, ярмарок, частування гостей, стрільбу з лука та інші спортивні змагання.

Серед гостей було чимало громадських діячів, представників науки і культури. Зокрема, мусульмани приймали вітання від вченого-релігієзнавця, президента Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівника Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президента Донецької обласної громадської організації «Центр Діскавері», керівника Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу і співпраці, члена українського ПЕН-клубу, колишнього політв’язня у терористичній «ДНР» Ігоря Козловського.

До мусульман України звернувся також президент України Володимир Зеленський. "Дорогі українці-мусульмани! - йдеться на сайті президента. - Прийміть щирі вітання з нагоди Курбан-Байраму. Це велике свято приносить відчуття примирення та милосердя, допомагає усвідомлювати праведні настанови віри та сповнює серця вірних світлими надіями. Високо ціную роботу мусульманських організацій України, спрямовану на утвердження миру і конструктивної взаємодії між представниками різних релігій та етносів, і сподіваюся на подальшу плідну співпрацю. Бажаю усім вам Міцного здоров’я, добробуту і процвітання".

Теги: