18 серпня на парафії Святих Кирила і Методія УГКЦ в Івано-Франківську (Крихівцях) відбулася прем’єра фільму «Блаженніший» – другий фільм. На запрошення отця-пароха Йосафата Бойка на парафію завітав продюсер Павло Казанцев та режисерка стрічки Олена Мошинська.

«В нас, українців, багато людей, серед них зустрічаються і представники духовенства, нарікають і стогнуть на різні моменти і життєві труднощі, на свої хвороби, болячки, шукаючи потішення, розради, підримки, а, інколи і оправдання, щоб нічого не робити - а Патріарх Йосиф Сліпий, після 18 років тюремного поневолення, повернувшись до Риму, хоче багато чого зробити для Українського народу і Української Церкви, робить шалені зусилля і, незважаючи на численні перепони, творить і працює для блага і розбудови Церкви Христової», - сказав о. Йосафат Бойко.

За словами настоятеля, Йосиф Сліпий сміливо перетерпів ув’язнення, випробування, і був винагороджений - йому Господь дарував довгий вік - 92 роки життя, намагаючись об'єднувати українців.

«Не всі це розуміли і підтримували, а цей чоловік це зумів робити... До цього і ми всі покликані - працювати для Церкви і народу, де б ми не були - в Україні чи за кордоном... Не можна соромитися свого народу і своєї Церкви, а треба віддавати свої сили, таланти час, а можливо і фінанси для розвитку Церкви і нашого рідного українського народу. Українці, де б Ви не були - вділіть зі свого для добра Церкви і для добра народу... Патріарх Йосиф їздив по цілому світі і збирав гроші, щоб будувати Святу Софію, Український Католицький Університет. І Він це зробив, бо численні українці, розсіяні по цілому світі, відкрили свої серця і свої гаманці», - продовжив священнослужитель.

Після перегляду фільму, який тривав майже дві години, всі охочі могли поспілкуватися з продюсером Павлом Казанцевим та режисером Оленою Мошинською.

Теги: