Автори документа цитують Біблію і 51-ю статтю Конституції України, де йдеться про те, що «шлюб базується на вільній волі чоловіка і жінки», а «сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються законом».

Підписанти вважають, що проведення в Одесі маршу сексменшин «недоречно» і «підриває репутацію міста». Вони благають мера не допустити «Прайд» «заради збереження миру серед жителів і гостей міста» і обіцяють «молитися за душі цих людей, щоб Господь допоміг їм звільнитися від збочень».

Перший підпис під зверненням поставив митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (Московського Патріархату) Агафангел, далі одеські представники однієї з іудейських громад; Вірменської Апостольської Церкви; Римо-Католицької і Української Греко-Католицької Церков; декількох протестантських організацій.

В Одеському екзархаті УГКЦ журналістам заявили, що лист підписав настоятель кафедрального собору Андрія Первозванного отець Руслан Остафій і це його особиста ініціатива, причому коли греко-католик ставив свій підпис і печатку, підпису владики Агафангела там не було. У прес-службі Одеської єпархії ПЦУ повідомили, що в минулому році єпископ Павло підписав аналогічне звернення, але в цьому не зміг, оскільки «його просто немає в Одесі».

Теги: