На Козелеччині жалобну церемонію за 30-річним старшим матросом Олександром Шарко провели в його рідному селі Олбин опівдні, а дещо пізніше в соборі Різдва Богородиці УПЦ (МП) м. Козелець відбулося прощання з 20-річним матросом Владиславом Раком.

Чин погребіння за матросом 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського козельчанином Владиславом Раком звершив настоятель собору Різдва Богородиці протоієрей Михаїл Терещенко, у співслужінні духовенства благочиння. «На жаль, сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою», — зазначили клірики собору.

Вчителька Лариса Бондаренко зізналася, що про те, що її скромний учень служив в АТО, дізналася в день його загибелі: «Владислав був дуже тихий і спокійний учень, скромний, завжди сидів за останньою партою, серед хлопців він був найменшим. Після 9-го класу він обрав професію, пов’язану з залізничним транспортом, а потім вони разом із другом вирішили отримати військову професію. Я побачила його через рік після закінчення школи і була здивована: із тендітної дитини він став дорослим чоловіком».

«Це тяжка втрата для нашої роти, для морської піхоти, він був дуже світлою людиною, молодий, амібціозний, у нього було багато ідей, він був патріотом своєї країни і віддав цінніше, що може віддати кожен із нас, — життя», — сказав товариш по службі Владислав Лящук.

За словами військового комісара Володимира Володька, з початку бойових дій на Донбасі загинуло 25 воїнів з Козелеччини.

Для вшанування пам’яті загиблих у Козельці 7, 8 та 9 серпня 2019 року були оголошені днями жалоби. На знак скорботи на будівлях і спорудах органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій громади приспущено прапор України з чорною стрічкою.

Крім того, 9 серпня у храмі святої великомучениці Параскеви села Торчин Хмільницького району на Вінниччині було звершено чин погребіння бійця 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Шандри, який загинув 6 серпня в зоні проведення ООС. Відспівування загиблого бійця очолив благочинний Хмільницького району протоієрей Михаїл Шикирун. Йому співслужили священники УПЦ (МП) району.

Теги: