Митрополиту Онуфрію співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, інші єпископи УПЦ (МП), представники Православної Церкви в Америці архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін та протоієрей Даниїл Андреюк, а також духовенство лаври та інші гості у священному сані, повідомляє сайт УПЦ (МП).

Під час богослужіння "з уваги до архіпастирських трудів" глава УПЦ (МП) возвів у сан митрополита архієпископів: Джанкойського і Роздольненського Аліпія, Сєверодонецького і Старобільського Никодима, Львівського і Галицького Філарета, Ніжинського і Прилуцького Климента, Вінницького і Барського Варсонофія. В сан архієпископа возведені єпископи: Путивльський Антоній, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Волинський і Луцький Нафанаїл.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

З п’ятиріччям інтронізації предстоятеля УПЦ (МП) з-поміж інших привітали гості з Америки: архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін виголосив вітальне слово від імені архієпископа Вашингтонського, митрополита всієї Америки і Канади Тихона, та подарував митрополиту Онуфрію ікону преподобного Германа Аляскинського з частинкою мощей цього святого.

Онуфрій подякував архіпастирям за слова вітання, а всім вірним за підтримку та молитви. Сайт УПЦ (МП) інформує: "Зокрема, Предстоятель подякував пастві за терпіння і любов до Бога і ближнього в умовах дискримінації і наклепів на Церкву. “Сильною людиною є та, яка може перетерпіти несправедливе, неправедне, незаслужене. Якщо вона терпить заради Бога – це сильна людина, – наголосив Блаженніший Владика. – І я радію і дякую Богу за те, що наша Церква складається з таких сильних людей”.

Теги: