Зустріч розпочалася спільною Божественною Літургією в Соборі Зарваницької Божої Матері, яку очолив о. Андрій Зелінський, заступник керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Після молитви військові капелани провели для семінаристів ряд лекцій. Отець Іван Ісайович поділився з учасниками тренінгу власним досвідом душпастирського служіння у війську. Голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус розповів про історію виникнення капеланського служіння в УГКЦ та його подальший розвиток. «Від родини власної до родини військової» - тема лекції о. Тараса Коцюби, в якій священик ділився з семінаристами особистими переживаннями зі свого капеланського досвіду. Отець Ростислав Височан, керівник відділу у справах душпастирства у ЗСУ Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, розказав про військове душпастирство в Учительському уряді Церкви.

Значимою подією стало зачитання наказу ректора Тернопільської Вищої духовної семінарії імені патріарха Йосипа Сліпого о. Івана Римара про створення в семінарії Центру душпастирювання силових структур імені св. Лонгіна Сотника.

Наприкінці заходу о. Андрій Зелінський прочитав лекцію «На захисті духу. Ціннісні засади капеланського служіння в українському війську».

Окрім слухання лекцій досвідчених капеланів під час тренінгу семінаристи мали змогу поспілкуватися в невимушеній атмосфері та обмінятись власним досвідом служіння.

Тренінг «Воїни Божої чоти» для студентів духовних семінарій організував Департамент військового капеланства ПК УГКЦ.

Теги: