Після освячення боксерського залу митрополит Лука звернувся зі словами духовної настанови до юних спортсменів. «Ви, на відміну від багатьох своїх однолітків, занурених у віртуальній світ комп’ютерних ігор або безцільно блукаючих вулицями, вже зробили свій вибір — прийшли займатися спортом, — сказав владика. — Бокс стане для вас не просто одним з видів спорту, він стане для вас справжньою школою життя. Адже спорт зміцнює не тільки наше тіло, наші м’язи, він зміцнює нашу віру в себе, свої сили, підвищує самооцінку і розвиває волю. Спорт робить просту людину вольовою людиною, робить її особистістю».

Та для того, щоб стати особистістю в спорті, як додав владика Лука, важливо ставити перед собою мету і сміливо йти до неї. «Будьте чесними зі своїми суперниками, цілеспрямованими на рингу і в житті, відточуйте свою майстерність, розвивайте свої таланти і не забувайте за все дякувати Богові», — зазначив він.

Боксер Василь Ломаченко зауважив, що «спорт сьогодні — мабуть, єдиний спосіб довести і показати молоді, що сенс життя не в сучасних гаджетах, а в прагненні людини вести здоровий спосіб життя, самовдосконалюватися, ставати справжньою гармонійною особистістю».

За словами відомого українського спортсмена, ще років 20 тому в юних спортсменів взагалі не було можливості займатися в залах із таким обладнанням. «У таких місцях маленькі хлопчики перетворюються на справжніх чоловіків. Нам залишається тільки допомогти і направити їх енергію в правильне русло. І в мене тільки величезна повага до людей, які, не шкодуючи часу, сил і можливостей, відкривають такі зали. А хлопцям хотів би побажати намагатися все робити на славу Божу», — відзначив Василь Ломаченко.

Теги: