Останній захід проводився 15 вересня 2019 року у Маріїнському парку столиці. «Формат акції — простий і невимушений. Ми встановлюємо у парку стіл з частуваннями і релігієзнавчою, просвітницькою літературою. Спілкуємося з усіма, хто зацікавився акцією і хоче почути відповіді на питання про ісламську культуру, традиції», — розповіли Тарік Сарха, активіст Mercy For Mankind, завідувач відділу ознайомлення з історією та культурою ісламу Ісламського культурного центру Києва, і активістка організації «Мар'ям» Дарина Пегушина.

У рамках акції проводилася невелика вікторина, під час якої організатори акції запитували киян про іслам, а за правильні відповіді дарували їм баночки із запашним медом.

Як зазначив Тарік Сарха, у вікторинах з задоволенням брали участь не тільки дорослі, а й діти.

Активістка Дарина Пегушина розповіла, як народилася ідея проведення подібних акцій, чому саме про Діву Марію в ісламі і шанування її мусульманами активісти-мусульмани вирішили розповісти жителям і гостям української столиці. За її словами, традиційні просвітницькі акції у рамках проекту «Я люблю Ісуса, тому що я — мусульманин» проводяться регулярно, і жіноча організація вирішила зробити ще один інформаційно-просвітницький крок, розвінчуючи хибні уявлення  немусульман про іслам і мусульман.

«Мусульмани — відкриті, готові до спілкування і діалогу, не ворожі у ставленні до послідовників інших віровчень. До того ж — вони мають  спільні релігійні і морально-етичні цінності, особливо з віруючими авраамічних релігій, тому за допомогою таких акцій вони намагаються донести цю думку до співгромадян», — зазначила вона.

«Людей дивувало те, що мусульмани говорять про свою любов до Діви Марії», — розповідає Тарік Сархан. На його думку, акція сприяє зближенню релігій, демонструючи, що іслам не несе нічого чужого для християнина, для українця.

Теги: