Першими пам’ятниками тверезості на Західній Україні були саме хрести, які зберігалися на території Франківської області - датуються кінцем XIX століття. Активісти громадської організації «За тверезе Покуття» вирішили відновити цю традицію.

Впродовж цілого тижня у храмі смт. Заболотів відбувалися чисельні богослужіння та духовні науки, присвячені боротьбі з алкоголізмом, плеканню чесноти тверезості. Місія тверезості виходила також за межі парафіяльного храму. Цю болючу тему піднімали і в селищній раді перед місцевими депутатами, і в школі з учителями та учнями старших класів.

До місії з конференцією долучилася і сестра Христина Пецольд, яка активно служить у цій сфері. Під час хресної ходи свідченнями особистого навернення до Бога ділились чоловіки з реабілітаційного центру «Назарет», що діє в Дрогобичі. Вони розповіли як Господь допоміг визволитися через назаретську спільноту з тенет алкоголізму і наркотиків.

У п’ятницю, на свято Воздвиження Чесного Хреста, після служби Божої і хресної ходи з місійним хрестом вулицями селища, в центрі Заболотова відбулося торжество встановлення хреста тверезості. При велелюдному зібранні вірних і соборному служінні духовенства різних конфесій, місійний хрест тверезості було посвячено і молитовно встановлено на центральній площі селища.

До людей зі словами вітань і подяки звернулися голова ОТГ Іван Танюк, голова Комісії душпастирства тверезості УГКЦ о. Ігор Козанкевич. Керівник місії тверезості о. Ярослав Стеф’юк на завершення наголосив: «Цей хрест є Божими очима посеред нашого містечка і очима сумління кожного з нас, хто візьме до рук спиртне або купить його з метою вживання. Пам’ятайте! Бог усе бачить, а совість наша хоче і має бути чистою, тверезою і Божою. Тверезіймо і не грішім більше, пізнаймо Бога і щоб не було встидно нам за прожиті і даремно потрачені у пияцтві роки! З добрим починанням у майбутнє тверезе життя дорогі краяни, з Богом у тверезій Україні!»

Наступного дня, 28 вересня, після завершення місії тверезості, відбулося ще одне свято для парафії – приїхала відома сестра Ліджі з Індії. Разом з нею вірні молилася за духовне і фізичне оздоровлення.

Хрест тверезості, який встановили в центрі селища, жертовно спорудили представники нещодавно створеної громадської організації «За тверезе Покуття».

Теги: