Такі велопаломництва вже є традиційними для київської парафії на честь Феодора Освяченого, яка ще 4 роки тому стала ініціатором велопаломництва з Києва до Почаєва.

Координатором велопробігу вчергове виступає настоятель цього столичного храму протоієрей Петро Семащук, який каже, що під час велопаломництва в людини є можливість не тільки випробувати себе фізично, а й доторкнутися до святинь та помолитися.

Уже за традицією, у велопробізі беруть участь і миряни, і священники. Під час свого шляху до Святогірської лаври паломники будуть зупинятися в різних монастирях і храмах УПЦ, де зможуть помолитися, причаститися і вклонитися святиням.

Нагадаємо, що в травні цього року 20 велосипедистів УПЦ (МП) подолали 450 кілометрів — від Києво-Печерської до Почаївської лавр. Метою велопаломництва до Почаєва також був заклик до міжконфесійного миру в Україні. А в жовтні 2018 року православні велосипедисти здійснили паломництво до Святогірської лаври за маршрутом: Київ – Лубни – Полтава – Харків – Ізюм – Святогірськ. За 6 днів вони подолали дистанцію в 720 км.

Теги: