«Вперше ми зібрали місіонерів, які звершують служіння за кордоном централізовано – від комітету. Це унікальна можливість, коли ми спільно могли молитися про потреби кожного місіонера, його покликання та відкриття від Бога, – розповідає Віталій Сорокун, керівник комітету зовнішньої місії. – Окрім тих місіонерів, яких ми зібрали, ще десятеро знаходяться зараз на місії за кордоном, і які не змогли приїхати. Наразі маємо ще близько тридцяти місіонерів, котрі закінчили місіонерські програми в наших семінаріях і молитовно готуються до подальшого керівництва від Бога. І наше завдання –вивести їх на місію. Між іншим, із семи наших семінарій шість готують місіонерів».

Учасників ретриту вітав Роман Вечерківський, заступник голови ВСЦ ЄХБ. Сам пастор має багаторічний досвід благовістя та утворення нових церков за межами України.

У ході зустрічі йшлося про плани комітету зовнішньої місії та співпрацю з досвідченими місіонерськими організаціями, про душеопікунську роботу серед самих місіонерів. Цього дня місіонери мали можливість познайомитися одне з одним, із керівництвом братства та з оновленим складом комітету зовнішньої місії.

Також місіонери ділилися нагальними молитовними потребами. Кожен із них представив своє служіння за допомогою презентації, а також висловив своє бачення та побажання відносно співпраці і роботи комітету зовнішньої місії.  

Наприкінці дня місіонери молилися одне за одного у групах. Учасники ретриту розповідають, що зустріч для них була дуже приємною і натхненною.

Євген, місіонер, розповідає про участь у ретриті: "Вперше на місію поїхав у 2010 до Дамаска (Сирія). Потім п’ять років звершував служіння в Єгипті і сім місяців в Камбоджі. У жовтні знову їде на півтора року в Камбоджу. Ця зустріч надихнула мене на нові очікування того, що комітет зараз буде з новими силами працювати, допомагаючи місіонеру, там де він працює. Я відчув, що комітет став більше піклуватися і турбуватися про місіонера, як такового, а не просто вести з ним діалог, як зі стратегічною одиницею. Формуються міжособистісні стосунки між комітетом і місіонером. Це те, чого раніше бракувало".

Олена, випускниця місіонерської програми в Одеській богословській семінарії баптистів, півроку була на практиці в Південній Кореї: "Приємно чути реальні історії від місіонерів!.. Зараз вирішується питання, щоб я повернулася до Південної Кореї, хоча там було нелегко морально, духовно і фізично. Та я все одно відчуваю серцем і чітко розумію, що Корея – це моє покликання".

Інша учасниця Олена. яка бере участь у короткостроковій місії, наразі планує їхати до Грузії на рік: "Радію з того, що трапилась така можливість зібратися усім місіонерам разом і поділитися, як Бог працює через нас в інших країнах... Це була перша наша спільна зустріч, і сподіваюсь, що вона започаткує гарну традицію".

Теги: