Петро Порошенко привітав предстоятеля та всю повноту Православної Церкви України з визнанням Елладською Православною Церквою її автокефалії, що підтверджено листом з Синоду Елладської Церкви за підписом її предстоятеля архієпископа Ієроніма.

Також П. Порошенко привітав главу ПЦУ із врученням високої відзнаки – «Нагороди Патріарха Афінагора з прав людини».

«З вдячністю прийняв таку поважну нагороду – не як нагороду для мене особисто, а загалом як відзнаку успіху нашого українського народу та тих, хто прагнув щонайменше понад три століття мати незалежну помісну Українську Православну Церкву», – сказав у відповідь предстоятель.

У розмові митрополит також підкреслив особливий внесок самого Петра Порошенка, як президента, зроблений ним у справу всеправославного проголошення автокефалії Української Церкви.

Сторони обговорили поточну релігійну та міжконфесійну ситуацію в нашій державі, а також процес визнання Православної Церкви України іншими помісними Православними Церквами.

«Я вірю, що далі крок за кроком, поступово, й інші Церкви долучаться до цього процесу, і ми як Церква українського народу з часом будемо визнані всіма помісними Православними Церквами», – сказав митрополит Епіфаній.

Теги: