Голова та заступники ВСЦ ЄХБ розповіли про низку нещодавніх робочих поїздок – закордонних і вітчизняних. Зокрема це зустрічі з баптистськими союзами у США, зустрічі з партнерами у Німеччині, Шотландії, Фінляндії, відвідини обласних об’єднань та участь у регіональних конференціях.

На засіданні Ради Союзу приїхали також і гості з Угорщини – голова Союзу баптистів Янош Пап із заступниками. Делегація з Угорщини розповіла про життя та виклики тамтешніх віруючих та служіння їхніх місіонерів.

Щовечора проходили зустрічі з регіональними служителями та планування роботи по регіонах. Роман Вечерківський, заступник голови ВСЦ ЄХБ, презентував стратегічні плани комітету місіонерського служіння, яке включає благовістя, організацію нових церков та зовнішню місію.

Заслухали інформацію про особливості життя та служіння церков у Криму.

Окрім поточних питань, які потребували спільно рішення, були розглянуті плани та пропозиції щодо проведення заходів у 2020 році. Зокрема на серпень запланований III місіонерський форум, на вересень – Свято подяки на Хрещатику, на листопад – загальноукраїнська пасторська конференція, на жовтень – стратегічна конференція комітетів ВСЦ ЄХБ.

Також у 2020 році Всеукраїнський союз церков ЄХБ приймає головування у Раді євангельських протестантських церков України.

Чергове засідання Ради Союзу заплановане на 19-20 лютого 2020 року.

Теги: