Дослідити цю тему запропонувала Діна Скопюк, відповідальна за жіноче служіння в церквах ЄХБ області. До присутніх звернувся голова Волинського обласного об’єднання церков ЄХБ Ярослав Троць:

– За статистикою, — наголосив він, — 70% членів церков нашого об’єднання — жінки. І це потужний ресурс, у якому закладено великий потенціал для служіння Господу. Тому назва конференції не повинна лишитися гаслом, а глибоко торкнутися серця і розуму, щоб ми мали розуміння і відповідальність служити як Ісус.

Ярослав Троць зосередив увагу на трьох принципах слуги: слуга не може, щоб не служити; слуга не може служити двом панам; слуга не може бути більшим від пана.

Ключовим віршом конференції був текст з Євангелія від Івана 13:15 — «Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви чинили, як Я вам учинив».

– Часто перешкодою у нашому служінні є гордість, — зауважила сестра Діна, — бо служити як Ісус можливо лише з глибокого впокореним серцем. Тому, тільки силою Духа Святого та через близькі та глибокі стосунки з Богом ми можемо служити з такими ж принципами, підходом та почуттями, що й Ісус. Тому потрібно складати це у своєму серці, зберігати та виконувати, як повеління Боже. Біблія пише, що ми блаженні, коли так чинимо. Тому, хай відносини з Христом, який є невичерпним джерелом любові, спонукають вас служити людям щиро, вірно і з любов’ю, — побажала сестра Діна.

Кілька сестер поділилися своїми життєвими історіями. Зокрема, дружина пастора церкви «Фіміам» Ірина Потурай зауважила, що кожній людині Бог дає інструменти для служіння. Вона розповіла, що на сьогодні працює в обласній лікарні:

– Без медичної освіти, але маючи величезне бажання допомагати хворим, я влаштувалася сестрою-господинею в медичний заклад. Я розумію, що служити Ісусу на своєму робочому місці — це робити більше, ніж вимагає твоя посадова інструкція. Так я й чинила. В колективі за це мало хто хвалив, а декому це категорично не подобалося. Коли мене перевели в операційну, я не розуміла, що відбувається і чому Бог це допускає, адже тут я не матиму можливості спілкуватися з хворими. Я уже не мала тієї відваги, але розуміла, що я повинна продовжувати працювати, як для Господа. І сьогодні, роблячи більше, ніж входить в мої обов’язки, я маю авторитет серед лікарів і можу їм свідчити про Господа Ісуса.

Як підсумок своєї розповіді Ірина процитувала матір Терезу: «Служити як для Господа — це не очікувати, що вам аплодуватимуть і хвалитимуть. Адже люди сьогодні возвеличують, а завтра можуть паплюжити. Але Ісус завжди оцінить ваше служіння».

Закінчилася зустріч спілкуванням в групах. Насамкінець сестри мали час молитви.

Теги: