Майбутні офіцери помолилися на літургії та ознайомилися з історією і побутом духовного навчального закладу. Екскурсію провели семінаристи, які є учасниками спільноти Центру душпастирювання військовослужбовців імені Георгія Побідоносця, що діє в семінарії.

А у військовій частині 3002 Національної гвардії України Тернополя відбулася акція «Мечі для лицарів», у рамках якої військовослужбовці власноруч в’язали вервиці для бійців ОСС на Сході України. Акція відбулася з ініціативи семінаристів Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого, які є членами Центру душпастирства силових структур імені св. мч. Лонгіна Сотника.

«Захід спрямований на підтримку військовослужбовців, які перебувають на Сході, – розповів семінарист Дмитро Телев’як. – Кожен із військових мав можливість власноруч зв’язати вервицю для себе, рідних та воїнів ОСС».

В акції взяли участь п’ятеро семінаристів і близько двадцяти військових.

На завершення зустрічі семінаристи коротко оповіли генезу виникнення вервиці, її структуру, зміст, значення, вагомість, поділ таїнств та представили заклик Церкви щодо молитви на ній. Відтак гості спільно з військовослужбовцями помолилися початок вервиці та фрагмент одного з таїнств.

Теги: