Львівський імам не вперше на запрошення Українського католицького університету долучається до заходів і програм, спрямованих на захист і пропагування традиційних цінностей. Днями у Львові Інститут родини та подружнього життя УКУ разом з Комісією родини Львівської архієпархії УГКЦ і громадською  організацією "Рух християнських сімей" організували і провели  чергову недільну зустріч для сімей у рамках курсу "Божий задум для вашого шлюбу", під час якої учасники мали можливість дізнатися більше про те, якими мають бути  стосунки у подружжі і виховання дітей з погляду інших релігій, зокрема й ісламу.  

Для цього також було запрошено імама львівської мечеті (діє при Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада) Мурата Сулейманова. Сулейманов ознайомив присутніх з ісламською точкою зору на створення сім'ї і виховання гідних нащадків.

Учасники зустрічі мали можливість переконатися, що авраамічні релігії у погляді на шлюб, як добровільний союз  між чоловіком та жінкою, заснований на любові й повазі, не мають розбіжностей - як у погляді на принципи побудови міцної та щасливої сім'ї, так і  у ставленні до неприродних одностатевих стосунків, психологічного та фізичного насильства в родині, абортів чи позашлюбних сексуальних зв’язків.

У Корані чітко прописані, якими повинні бути стосунки чоловіка й жінки, як вони мають ставитися  до батьків, дітей, інших родичів - дотримання цих приписів покликано забезпечити рівновагу і гармонію в родині, а також захистити кожного з її членів.

Мусульмани вітають шлюб між чоловіком та жінкою, бо  подружнє життя - невід'ємна частина їх релігійної відданості.

Теги: