Урочисте вручення сертифікатів відбулося за участі командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколи Балана, представників керівництва міста та регіону. Голова Синодального управління військового духовенства ПЦУ митрополит Іоанн провів освячення та подарував ікону Покрови Божої Матері.

Новозбудована багатоповерхівка нараховує 72 квартири. Ключі від них вручили 52 сім’ям військовослужбовців та пенсіонерам Нацгвардії вінницького гарнізону №3008 та №3028. Решту 20 квартир отримають бійці з інших регіонів України, які проходять службу у Вінниці.

В першу чергу сертифікати на власне житло вручили пораненим бійцям Нацгвардії та членам сімей військових, які загинули при виконанні обов’язків.

Поряд з новобудовою розпочинається зведення ще одного 72-квартирного будинку. Помешкання у ньому також отримають військові. Як запевнив Микола Балан, будівництво триватиме не більше 1,5 року.

В усіх квартирах, які отримали бійці та ветерани, попередньо зробили ремонт. Вартість одного квадратного метра такого помешкання 11 300 гривень.

Загалом за 2019 рік 423 військовослужбовця отримали нові оселі.

Теги: