Відомий український боксер прибув до Рівного близько 10 ранку в академію бойових мистецтв “LEGION”, де юні спортсмени мали змогу поставити будь-які запитання чемпіону. У своїх відповідях Олександр неодноразово згадував про місце Бога у своєму житті та роль молитви.

«Перед тим, як виходити на ринг, я сідаю, беру молитвослов, запалюю свічечку…, — розповів абсолютний чемпіон, відповідаючи на запитання про те, як йому вдається настроюватися на поєдинки. — У мене є такий дорожній набір православної людини — хрест, молитвослов, іконки. Я сідаю і просто читаю (молитви – ред.). Перед боєм йде якась метушня, приходять, перевіряють щось…, я їх не чую…».

Олександр пояснив, що дуже важливо для перемоги, як в поєдинку, так і особистої, боротися з власними пристрастями: «перемагає лише той, хто бореться з труднощами, своїми пристрастями земними, хоч як важко йому це не дається».

Молитва у житті спортсмена займає важливе місце, поділився він — з неї він починає будь-яку справу, нею закінчує. «Ось я сьогодні їхав до вас, став помолився: “Господи, дай сил на сьогодні”. Я це кожен день Йому кажу, перед кожним починанням, тренуванням… Я читаю коротку молитву і кажу: «Дай сил на те, що я буду робити. І після тренування я Йому кажу: “Спасибі за те, що Ти дав мені на це сили”, — зазначив він.

Після зустрічі з молодими спортсменами та пресою Олександр Усик відвідав Свято-Георгіївське подвор’я у Рівному та Межиріцький Свято-Троїцький чоловічий монастир. Насельники та парафіяни зустрічали спортсмена колядками, спілкувались та робили спільні фото.

Свою подорож Рівненщиною абсолютний чемпіон світу завершив участю у вечірньому богослужінні у Свято-Воскресенському храмі міста Острога, яке очолив єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії.

Наприкінці 2019 року Олександпр Усик в інтерв'ю близькому до УПЦ (МП) YouTube-каналу "Витражи" заявив https://news.church.ua/2019/12/31/oleksandr-usik-shhob-zaxishhati-pravoslavnu-viru-jiji-treba-znati-video/: «Однак я не монах, я не церковнослужитель, я — звичайний громадянин, звичайний грішний, православний, і якщо хтось буде сварити мою віру, я можу його тріснути, в прямому сенсі. Я без сумніву це говорю. Мені кажуть, що ти згрішиш, а я відповідаю: “Відмолю”. Православний християнин — це не слабка людина, це найсильніша людина, причому не тільки духовно вона повинна бути сильною, але й фізично. Візьмемо воїнів православних… Хто міг піти на них? Ніхто. Вони з Христом йшли, вони йшли з Богом!», — сказав він.

Теги: