У своєму вітальному слові Святослав подякував присутнім та закликав поділитися, як вони прожили минулий рік і з чим ввійшли в новий. Учасники зустрічі мали можливість розповісти про свої болі, радощі та труднощі, яких через відсутність належного правосуддя накопичилося чимало і в їхні серця почала закрадатися зневіра.

Після того як кожен із учасників висловив свою думку, Святослав запевнив членів родин, що Церква завжди триматиме оборону покривджених і просив не зневірюватися в остаточній перемозі правди, бо завдяки жертві героїв Небесної сотні назад немає вороття. Також родини попросили главу УГКЦ не забувати про них, нагадувати перед високопосадовцями про їх біль, про їх скривдження. На це Святослав відповів, що він завжди намагається бути «голосом їх болю» і закликав присутніх не замикатися в собі, а навпаки, коли болить – ділитися цим з іншими. Закликав також не опускати рук, не зневірюватися і не мовчати, бо «боротьба ще не завершилася, треба не боятися обстоювати свою позицію».

Далі глава УГКЦ представив діяльність Церкви, чим вона живе і якими подіями житиме у майбутньому, зокрема розповів про скликання Патріаршого Собору, який відбудеться в серпні цього року в м. Львові.

На завершення зустрічі, звертаючись до присутніх, глава УГКЦ сказав: «Ви є голосом сумління тих, хто постраждав на Майдані, спрямованим до нас усіх». І запевнив, що «хоч би як змінювалися політичні вітри, Церква буде завжди з ними». А вони, члени родин Героїв Небесної сотні, повинні збиратися і підтримувати одне одного і не дати нікому знеохотити їх самих, бо жодна крапля крові Героїв не є даремною.

На завершення зустрічі Святослав поблагословив членів родин героїв Небесної сотні та вручив їм пам’ятні подарунки.

Теги: