«Цією молитвою розпочинаємо нашу спільну мандрівку – навчання в КПІ УКУ. – сказав директор КПІ УКУ п. Назар Дуда. – Через карантинні обмеження розпочинаємо навчання у новому форматі: для одних воно буде дистанційно-очним, для інших – повністю дистанційним. Незважаючи на це, мусимо пам’ятати про важливість спільноти, яка починається з особистого спілкування з Богом і ближніми. А необхідність зустрічатися онлайн запрошую використати як можливість познайомитися між собою. Ви стали частиною великої спільноти. Тому сьогодні вітаю присутніх тут студентів жовківської групи, а також усіх, хто єднається з нами онлайн».

Голова катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ о. Михайло Микита привітав студентів у великій родині катехитів: «Нехай Господь щедро благословляє усіх, хто розпочинає це навчання. Нехай воно буде цікавим, успішним та багатим на знання, які допоможуть вам також духовно зростати і за Божим провидінням і під покровом Божої Матері згодом сповняти своє покликання, провадячи катехитичне навчання». Відтак о. Михайло благословив усіх першокурсників на навчання.

Після благословення студенти жовківської групи отримали залікові книжки і катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха», який є першим головним джерелом знань катехита про віру.

Відтак у Zoom відбулися вступна лекція «Покликання і місія мирян», яку провела генеральна настоятелька ЗСПР, викладачка УКУ с. Наталія Мельник. Сестра Наталія також привітала майбутніх катехитів і пригадала, що покликанням усіх, хто пізнав Бога, є привести інших людей до Нього, тільки тоді людина живе повнотою свого життя.

Теги: