До владики приєдналися семінаристи з Софійської української православної духовної семінарії іподиякон Павло Висоцький, читач Андрій Ватрич, читач Максим Журавчик, семінаристи Андрій Акуленко та Микола Стефаник разом з о. Володимиром Музичкою, священником Володимирського собору у Нью -Йорку.

Підготовка до поїздки тривала місяцями, семінаристи наполегливо працювали над збором коштів, щоб компенсувати витрати на поїздку. Розпродавши записаний компакт-диск Різдва, вони почали пекти пасхальний хліб та продавати його парафіям.

Для більшості членів команди Місії це був перший раз, коли вони відвідали Знам’янський дитячий будинок.

«Господь наказав усім нам дбати про своїх ближніх; поширювати любов і милосердя; годувати, одягати і відвідувати хворих... добре знаючи, що коли ми робимо це, особливо для тих, хто є найбільш безпорадним і невинним у суспільстві, ми робимо це для Бога», - сказав владика.

Протягом багатьох років сиріт відвідували один або два рази на рік групи у складі духовенства, семінаристів та мирян УПЦ в США. Діти знали багатьох членів команди на ім’я, тому що вони поверталися з року в рік, приносячи з собою гостинці та радість.

Діти, які проживають у Знам’янському дитячому будинку, є одними з найбільш уражених сиріт з інвалідністю (фізично та/або психічно) в Україні. Хоча багато хто пересувається на інвалідних візках, інші прикуті до ліжка, чекаючи, коли хтось прийде до них у гості, потримає їх за руку та поспілкується. Архієпископ Даниїл благословляє дітей, зупиняючись біля кожного ліжка, надаючи кожній дитині значення і просячи Божої милості над ними.

Члени команди використовують час, щоб нагодувати дітей, пограти з ними, разом читати та підтримувати молодих людей, які жадають людського дотику. Учасники команди  проведуть тут 10 днів, навчаючи сиріт про Христа, молячись з дітьми, даруючи їм втіху, любов та увагу.


Теги: